Curatare catalitica vs curatare pirolitica

Curatare catalitica sau curatare pirolitica? Care sistem de autocuratare este mai bun? haideti sa vedem in cele ce urmeaza.

Autocuratare – Generalitati


Desi pe piata de ceva vreme, exista inca nelamuriri cu privire la tipul de autocuratare pe care un potential cumparator ar trebui sa il aleaga pentru a fi parte din noul sau cuptor incorporabil. Se anste astfel intrebarea: curatare catalitica sau curatare pirolitica?

Ambele metode de curatare obtin rezultate bune, avand in mare acelasi principiu de actionare: descompunerea grasimilor si a resturilor alimentare cu ajutorul temperaturilor inalte. Care este insa diferenta intre curatarea pirolitica si curatarea catalitica? Ce tip de autocuratare ar trebui sa aiba cel mai bun cuptor incorporabil?

inapoi la meniu ↑

Curatare pirolitica – Argumente pro si contra


Curatarea pirolitica este foarte eficienta, ea presupunand temperaturi mult mai mari decat in cazul curatarii catalitice. Astfel, un cuptor prevazut cu acest tip de curatare are o functie speciala ce trebuie selectata. Cuptorul se va incinge pana la o temperatura de 500 de grade Celsius, nivel la care orice particula organica din cuptor se carbonizeaza si se transforma in cenusa. Fie ca este vorba de stropi de ulei sau de grasime, de sos sau orice alte resturi alimentare, toate sunt distruse in timpul acestui proces, cenusa rezultata putand fi curatata cu usurinta cu o laveta umeda

Dezavantajul acestui procedeu este dublu insa. Pe de o parte cuptorul va consuma mult mai multa energie electrica pentru a se incalzi la 500 de grade Celsius, iar pe de alta parte piroliza – asa cum mai este cunoscut acest proces – poate deteriora destul de repede peretii interiori ai cuptorului, motiv pentru care nu se recomanda utilizarea frecventa a sa. CLICK AICI daca vrei sa vezi ce modele sunt la reducere pe siteul eMAg

inapoi la meniu ↑

Curatare catalitica – Argumente pro si contra


Curatare catalitica

Curatarea catalitica este un proces ce se desfasoara in timpul utilizarii obisnuite a cuptorului. Modelele ce au integrat acest tip de autocuratare sunt placate in interior cu panouri speciale acoperite cu un strat gros de email special, care absoarbe grasimile si stropii de mancare, descompunandu-le ulterior. Cuptorul se curata mult mai simplu si mai repede, fara a fi necesar un program special pentru cuptor, care sa consume energie suplimentar. AICI ai cateva modele care au reduceri substantiale.

La intrebarea „care tip de autocuratare este mai bun, curatarea pirolitica sau curatarea catalitica?” raspunsul depinde asadar de fiecare utilizator in parte. Daca acel cuptor este folosit foarte des si deci se murdareste mai repede si mai mult, atunci este mai potrivita functia de curatare pirolitica, care scuteste efortul repetat si chinuitor. Daca, in schimb, acel cuptor electric este folosit in regim normal, fara a se murdari foarte tare, atunci este recomandata curatarea catalitica, ce intretine cuptorul si necesita doar o stergere periodica a interiorului.

Tehnolgia a avansat si, in prezent, aceste tipuri de curatare automata a cuptoarelor a devenit tot mai performante si mai eficiente, astfel ca reprezinta cu adevarat o caracteristice ce trebuie avuta in vedere atunci cand se alege un cuptor electric incorporabil bun.

10 Rating
Curatare catalitica vs curatare pirolitica

Vezi care sistem de autocuratare ti se potriveste

User Rating: 3.21 (70 votes)

Orice feed-back este mai mult decat binevenit

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuiri